Meghalt Jeff Beck, a brit gitáros legenda

A rocklegenda 78 éves volt. 

2023. január 12., 06:48

Szerző:

78 éves korában elhunyt Jeff Beck, minden idők egyik legnagyobb hatású rockgitárosa – írja a BBC. A brit zenész a Yardbirds tagjaként váltotta Eric Claptont, majd Rod Stewarttal közösen megalakította a Jeff Beck együttest.

Sajátos hangszínével újradefiniálta a gitárzenét az 1960-as években, és olyan irányzatokra volt hatással, mint a heavy metal, a jazz-rock, sőt a punk.

Beck halálát hivatalos Twitter-oldalán erősítették meg. „Családja nevében mély és mély szomorúsággal osztjuk meg Jeff Beck halálának hírét” – áll a közleményben. „Miután hirtelen bakteriális agyhártyagyulladást kapott, tegnap békésen elhunyt." 

(Kiemelt képünk: Jeff Beck via Twitter)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).