Meghalt Jamie Christopher, a Marvel- és a Harry Potter-filmek kulcsembere

Jamie Christopher, a Harry Potter-filmek állandó háttérembere, társproducer és rendezőasszisztens 52 éves korában meghalt.

2023. augusztus 31., 16:22

Szerző:

Jamie Christopher, a Thor: Sötét világ, A galaxis őrzői, a Bosszúállók: Ultron kora, a Fekete özvegy társproducere és első rendezőasszisztense 52 éves korában szívproblémák miatt elhunyt – írja a Deadline nyomán az Index. A Marvel Studios vezetői közleményt adtak ki, melyben kifejezik mély szomorúságukat Christopher halála miatt, aki több mint egy évtizede volt a Marvel csapatának tagja.

„Jamie első marveles munkája a Thor: The Dark World reklámfilmje volt, amelyben még csak kis szerepet játszott, de kemény munkájának és szorgalmának köszönhetően ügyvezető producer lett a Doctor Strange – Az őrület multiverzumában és a Fantasztikus Négyesben is. Első rendezőasszisztensként kulcsfontosságú munkatárs volt a Harry Potter-szériában is a 2001 és 2011 között bemutatott filmekben. Színészként is próbálkozott még a kilencvenes években, szerepelt David Fincher A végső megoldás: Halál (Alien 3) című filmjében, később feltűnt a James Bond: Aranyszemben, Az ötödik elemben és a Múmiában is.”

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: shutterstock)