Meghalt az AFP újságírója Ukrajnában

Életét vesztette az AFP francia hírügynökség egyik újságírója, Arman Soldin az orosz erők által ostromolt ukrajnai Bahmut térségében

2023. május 10., 08:44

Szerző:

A hírügynökség a Soldint kísérő kollégái beszámolóira hivatkozva közölte, hogy a 32 éves fotóriporterrel egy Grad sorozatvetőből kilőtt rakéta végzett Csasziv Jar határában. Kísérőinek nem esett bántódásuk.

Az AFP szerint a francia újságírók csoportja ukrán katonákkal volt a támadás idején. Soldin Ukrajnában 2022 szeptembere óta a videófelvételek koordinátoraként dolgozott. 

(Képünk illusztráció. Egy ukrán katona sétál egy orosz rakéta által eltalált épület mellett a dél-ukrajnai Mikolajivban BULENT KILIC / AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.