Meghalt egy ötéves gyermek, mert a tanárai azt hitték, tetteti a rosszullétet

Hagytak meghalni a tanárok egy ötéves fiút, aki az iskolai jétszótéren esett össze, mert azt hitték, játszik. A gyerekek körében ugyanis népszerű volt egy játék, ami arról szólt, hogy a gyerekek halottnak tettették magukat.

2023. április 10., 12:30

Szerző:

A tanárok hagytak meghalni egy ötéves kisfiút az iskola játszóterén, mert azt hitték, szórakozásból esett össze és nem mozdul. A szülők most pert indítottak – írja a Daily Star. A gyermek csaknem tíz percig feküdt eszméletlenül, mire komolyan vették, és segítséget hívtak hozzá. 

A kisfiú, Romeo Pierre Louis 2022 áprilisában halt meg a Connecticut állambeli West Hartfordban található iskolában. Miután összeesett, a gyerek barátai szóltak a tanároknak, hogy mi történt, azok azonban nem vették komolyan a szituációt, mivel a gyerekek körében népszerű volt egy játék, ami arról szólt, hogy a gyerekek halottnak tettették magukat.

Romeo Pierre Louis azonban egy Brugada-szindróma nevű szívbetegségben szenvedett, ami hirtelen szívmegállást okoz. A gyerek szülei szerint túlélhette volna, ha azonnali kezelést kap. Körülbelül 35 perccel azután érkezett meg a mentőautó, hogy a gyerek összeesett.

A kereset szerint a fiút hagyták a földön feküdni közel 10 percig mindenféle segítség vagy orvosi ellátás nélkül – annak ellenére, hogy több tanár is a közelben tartózkodott. Mire a tanárok rájöttek, hogy Romeo nem játszik és sürgősen orvosi ellátásra van szüksége, már késő volt, és Romeo életét már nem lehetett megmenteni. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)