Meghalt Balltze, a mémként híressé vált shiba inu

A népszerű mém-kutya halálát a gazdája jelentette be a kutya közösségi oldalán.

2023. augusztus 19., 13:55

Szerző:

Pénteken meghalt Balltze, egy shiba inu, aki 2017-ben népszerű mémmé vált. A gazdája bejelentését az Instagramon a Telex szúrta ki. A 12 éves eb beteg volt, már tervben volt egy kemoterápia, de nem ébredt fel a pénteki műtétjéből.

Balltze 2017-ben lett híres, mikor hongkongi gazdája megosztott róla egy képet az Instagramon, ahogy gyanakodva szemléli a kamerát. A kép bejárta az internetet.

 

Balltze gazdája arra kérte a rajongókat, hogy ne legyenek szomorúak, hanem inkább emlékezzenek a boldog pillanatokra, amiket a kutya okozott nekik.

„Egy kerek, mosolygós fejű shiba inu, ami összekötött téged, és engem. Sokaknak segített a járvány alatt, és sokaknak okozott örömöt. De a küldetése most véget ért. Úgy hiszem, hogy most az égen rohangál, és sok finom falatot eszik az új barátaival” – írja a gazdi. 

Balltzének webshopja is volt, ahol a hozzá köthető dolgokat lehetett kapni, és az volt a terv, hogy kétféle kitűző eladásaiból befolyó pénzt az orvosi ellátásra fordítják majd. A bejegyzésben a gazdi írta, hogy így végül állatokkal foglalkozó jótékonysági szervezeteknek adja majd.

(Kiemelt képünk forrása: Balltze Facebook oldala)