Először lehetett halálos áldozata a majomhimlőnek

A majomhimlős beteget kórházban ápolták, még vizsgálják a halála körülményeit.

2022. szeptember 13., 11:08

Szerző:

Meghalt majomhimlőben egy immunproblémákkal rendelkező ember az Egyesült Államokban – írja a Guardian. Valószínűleg ő az első halálos áldozata a járványnak az országban. A Los Angeles-i egészségügyi hatóság megerősítette a hírt. Elmondták, hogy a beteget kórházban ápolták.

A szövetségi hatóság viszont nem erősítette meg, hogy ő lenne az első halálos áldozat. Valószínűleg azért, mert még mindig vizsgálják azon beteg halálának körülményeit, aki múlt hónapban Texasban vesztette életét. A szintén gyenge immunrendszerrel rendelkező beteg majomhimlős volt, ám nem biztos, hogy ez okozta halálát.

A betegségnek ritkán halálos a kimenetele, de az immunproblémákkal küzdők számára sokkal súlyosabb lehet a lefolyása, és komolyabbak a következményei is.

(Kiemelt képünk illusztráció: majomhimlő vírus modellje. Fotó: THOM LEACH / SCIENCE PHOTO LIBRA / TLE / Science Photo Library via AFP)

Tegnap 17:55

Volodimir Zelenszkij elnök hivatalosan is megerősítette a dél-ukrajnai Herszon megyében található két település, Arhanhelszke és Miroljubivka felszabadítását az orosz megszállás alól – számolt be hétfőn az Ukrajinszka Pravda hírportál.