Meghalt a drezdai túszejtő

Német lapértesülések szerint belehalt a drezdai túszejtő. 

2022. december 10., 17:09

Szerző:

A Bild.de értesülései szerint belehalt sérüléseibe a drezdai túszejtői. Úgy tudják, a férfit a rendőrség különleges egységes lőtte le. 

A portál úgy tudja: a férfi a túszejtés előtt saját édesanyját ölte meg, majd betört egy helyi rádióállomáshoz, majd egy üzletbe.

Korábban arról írtunk, hogy a túszdráma sebesülés nélkül ért véget. 

A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.

Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.

Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat – a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket – sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.

(Kiemelt kép: a német rendőrség különleges erőinek egyik tagja áll Drezda városközpontjában 2022. december 10-én. Fotó: Jens Schlueter / AFP)

 

16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.