Túszdráma egy drezdai bevásárlóközpontban

Túszokat ejtettek Drezda egyik bevásárlóközpontjában szombat délelőtt – közölte a helyi rendőrség.

2022. december 10., 12:23

Szerző:

Az Altmarkt-Galerie nevű bevásárlóközpontban kialakult helyzet „átláthatatlansága” miatt egyelőre nem derült ki, hány embert ejtettek túszul. A bevásárlóközpontot azonnal kiürítették, a téren zajló karácsonyi vásárt bezárták. 

A Bild című német napilap beszámolója szerint egy fegyveres ember agyonlőtt egy nőt, ezután berontott az egyik helyi rádióállomásra. Itt több lövést is leadott, s ezt követően menekült be a bevásárlóközpontba, ahol több embert is túszul ejtett.A Radio Dresden nevű rádióállomás honlapján megerősítette a hírt, mely szerint reggel fél 9 órakor irodájukba egy fegyveres rontott be és többször is elsütötte fegyverét.


Hatósági beszámolók szerint a rendőröknek nem sokkal déli 12 óra után sikerült telefonos kapcsolatot létesíteni a gyanúsítottal, aki elbarikádozta magát az Altmarkt-Galerie egyik helyiségében.  Nem sokkal később közölték, hogy a túszdráma vérontás nélkül lezajlott: a túszokat - a bevásárlóközpont egyik dolgozóját és egy gyereket - sértetlenül kimenekítették, a rendőrség őrizetbe vette a gyanúsítottat.


A drezdai rendőrség a nap folyamán közölte, hogy Drezda Prohlis városnegyedében egy családi házban rátaláltak egy halott nőre reggel 7 óra után, aki vélhetően annak a 40 éves férfinak az édesanyja, aki a túszokat ejtette.


A belvárosi közúti- és tömegközlekedést is korlátozták, a hatóságok a városrész elkerülésére szólítottak föl.

(Kiemelt képünk: Altmarkt-Galerie, Drezda via Facebook)