Mario Draghi új bizalmi paktumot kért a parlamenti pártoktól a kormányzás folytatására

Kormányprogramot vázolt fel szerdán a következő hónapokra Mario Draghi olasz miniszterelnök a parlament felsőházában mondott beszédében, mellyel a nemzeti egységkormány folytatását szorgalmazta a pártok közötti új bizalmi szövetséggel.

2022. július 20., 11:21

Szerző:

Mario Draghi közel negyvenperces felszólalása végén kijelentette, hogy a parlamenti pártoknak nem neki, hanem az olaszoknak kell választ adni arra, készek-e a 2021 februárjában létrehozott nemzeti egységkormány folytatására.

Hozzátette, hogy a folytatáshoz újra kell építeni a politikai erők közötti bizalmi paktumot, miután az Öt Csillag Mozgalom július 13-án megvonta a kormány iránti bizalmat.

A kormányfő az M5S iránti engedményként bejelentette, hogy támogatja az európai minimálbér bevezetését. Ukrajna felfegyverzéséről azt mondta, ez az egyetlen mód védekezésük biztosítására.

A frakciók válaszai után a miniszterelnök is reagál, a voksolás az esti órákban kezdődik.

(Kiemelt kép: Mario Draghi olasz miniszterelnök 2021. október 29-én. Fotó: Alberto Pizzoli/AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.