Szívszorító fotón a Hamász fogságából szabadult gyerekek és anyjuk találkozása

Néha nehéz szavakká formálni egy olyan pillanatot, amiről egy fénykép mindent el tud mondani. Ez történt a Hamász fogságából bő 50 nap után kiszabadult két kislány és édesanyjuk találkozása is.

2023. november 27., 13:06

Szerző:

„Az első találkozás és első ölelés 51 nap Hamasz-fogság után. Majan Zin a lányaival, Dafnával és Elával. Felfoghatatlan dráma után megkönnyebbülés” – posztolta a fénykép mellé Kulifai Máté, a Hetek főszerkesztő-helyettese.

Mint ismert, újabb túszokat, 13 izraelit és 4 külföldit adott át a Hamász terrorszervezet a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának (ICRC) szombat este. Az izraeli média értesülése szerint a kiszabadult túszok között van egy magyar állampolgársággal is rendelkező nő, Noga Weisz.

A kiszabadult nyolc izraeli gyermek és öt nő nagy részét a Beeri nevű, a Gázai övezettel szomszédos kibucból rabolták el a Hamász október 7-i terrortámadásában, és az azóta eltelt ötven napban a Gázai övezetben ismeretlen helyen őrizték őket. Kiszabadult négy külföldi thaiföldi vendégmunkás is, akiket szintén az övezetbe hurcoltak.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, két magyar állampolgárságú gyermeket is átadott a Hamász. Szijjártó Péter külügyminiszter ezzel kapcsolatban többek között arról írt, hogy mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, aki az izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartozott.

(Kiemelt kép: anya és gyermekei első találkozása a Hamász-fogság után, 52 nap elteltével. Fotó: Kulifai Máté FB-oldal)