Macron: újabb bevándorlási hullámok érhetik el Európát

A francia elnök is összehangolt választ sürget az afganisztáni krízisre.

2021. augusztus 16., 20:54

Szerző:

Az afganisztáni ingatag helyzet azzal a következménnyel járhat, hogy újabb bevándorlási hullámok érhetik el Európát – jelentette ki Emmaneuel Macron francia elnök hétfőn. Hozzátette: hogy emiatt Franciaország Németországgal és más európai államokkal együtt kezdeményezi, hogy átütő és összehangolt választ adjanak erre a kihívásra, írja az MTI.

Az afganisztáni zűrzavarból az iszlamista fegyveres csoportok próbálnak majd hasznot húzni – mondta Macron televíziós beszédében. Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és Európával hatékonyan tudjon együttműködni a közös érdekük érvényesítéséért.

Franciaország továbbra is harcolni fog az iszlamista terrorral szemben, Afganisztán nem válhat újra a terroristák menedékévé – szögezte le a francia elnök.

(Kiemelt kép: a francia elnök, Emmanuel Macron az afganisztáni helyzetről tart tájékoztatót, amit a TV-ben is közvetítettek 2021. augusztus 16-án. Fotó: Christophe Archambault / AFP)

2023. június 9., 21:10

Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton – közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.