Putyin után Lukasenkával is kezet foghat Orbán

Alekszandr Lukasenka belarusz elnök meghívta Orbán Viktort Belaruszba, ahol „komoly kérdésekről” akar tárgyalni a magyar miniszterelnökkel –értesült a Belta hírügynökség.

2023. október 27., 13:34

Szerző:

A Belta közlése szerint a Orbán Viktor meghívását az épp Minszkbe látogató Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek fogalmazta meg Lukasenka, aki szerint „fontos témák” kerülnének napirendre.

A hírügynökség szerint a belarusz elnök azt mondta a magyar külügyminiszternek, hogy

a magyar és a belarusz kereskedelmi kapcsolatok rossz állapotban vannak.
„Nem a mi hibánkból. Az okokat önök is ismerik. Ha a magyarok és a magyar vezetés szeretné, hogy magyarok Belaruszban dolgozhassanak, akkor szívesen fogadjuk az önök vállalkozásait, cégeit, és a legkedvezőbb feltételeket teremtjük meg a munkához” 

– mondta Lukasenka.

A témával kapcsolatban a Telex megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét, aki azt írta, hogy „a miniszterelnök jelenleg Brüsszelben tárgyal az EU-csúcson, ezzel a kérdéssel majd a jövő héten tudunk foglalkozni”.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin orosz elnök és Alekszandr Lukasenka fehérorosz államfő pózol egy hajón a Fekete-tengeren tett hajókiránduláson 2021. május 29-én. Fotó: Szergej Iljin / Sputnik / AFP)