Atomfegyver is a talonban lehet a nyugati országok ellen

Aljakszandr Lukasenka atomfegyvereket és lőszert gyűjtöget a nyugati országok ellen. 

2022. február 17., 14:45

Szerző:

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök csütörtökön ismét kijelentette, hogy kész atomfegyvereket befogadni országa területére, ha a nyugati országok részéről fenyegetés éri – számolt be csütörtökön az MTI. 

A Minszktől délre fekvő Aszipovicsi településen lévő katonai támaszpontra látogatva, ahol a Szövetségi Eltökéltség-2022 kódnevű közös fehérorosz-orosz hadgyakorlat zajlik, Lukasenka újságírók előtt bejelentette, hogy a hadgyakorlat után

az orosz lőszer egy része Fehéroroszországban maradhat, és „vagy vásárolnak, vagy ajándékba kapnak” Iszkander típusú rakétákat, de „nem csak azt”.

Lukasenka a BelTA fehérorosz állami hírügynökség jelentése szerint közölte, hogy pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tárgyal a hadgyakorlat további szakaszairól. Azt is kijelentette, hogy nincs szükség állandó orosz támaszpontokra fehérorosz területen, mert vészhelyzet esetén az orosz hadsereg bevonul a szomszédos országba.

(Kiemelt kép: Minszk, 2022. január 28. Aljakszandr Lukasenka a beszéde közben Minszkben 2022. január 28-án. Fotó: MTI / AP / Pool / BelTa / Pavel Orlovszkij)