Lukasenka: Fehéroroszország és Oroszország közös katonai csoportot hoz létre

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő hétfőn bejelentette, hogy Fehéroroszország és Oroszország közös katonai munkacsoportot állít fel válaszul az ország nyugati határain tapasztalható feszültség súlyosbodására – jelentette hétfőn a Belta állami hírügynökség.

2022. október 10., 16:38

Szerző:

Lukasenka elmondta, hogy a két ország regionális katonai csoportot fog bevetni, és két nappal ezelőtt megkezdték az erők összevonását, nyilvánvalóan a Krímhez vezető hídon történt robbanást követően. A fehérorosz elnök egy biztonsági tanácskozáson korábban azt mondta, hogy Ukrajna akarja megtámadni Fehéroroszországot.

Az orosz erők február 24-én Fehéroroszország területéről is benyomultak Ukrajna északi részére, ahonnan azonban tavasszal visszavonultak, és Oroszország a kelet-ukrajnai hadműveletekre helyezte át a hangsúlyt.

(Kiemelt kép: Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök közös sajtótájékoztatója 2022. február 18-án Moszvában. Fotó: Eyepress/AFP)

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.