Lukasenka: Ukrajna meg akarja támadni Fehéroroszországot

Lukasenka szerint Ukrajna támadásokat készít elő. 

2022. október 10., 16:11

Szerző:

Alekszandar Lukasenka fehérorosz elnök azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy támadásokat készített elő Fehéroroszország ellen. A fehérorosz elnök  óva intette Ukrajnát az esetleges támadásoktól, közölte az ország állami médiája. 

„Tegnap nem hivatalos csatornákon figyelmeztettek bennünket az Ukrajna területéről érkező Fehéroroszország elleni támadásokra”

– mondta Lukasenka egy biztonsági kérdésekről tartott tanácskozáson. Lukasenka arra figyelmeztetette Volodomir Zelenszkij ukrán elnököt és másokat, hogy a Kercsi híddal történtek semminek fognak látszani, „ha piszkos kezükkel hozzáérnek területünk egyetlen méteréhez”. (CNN)

(Fotó: MTI/EPA pool/Szputnyik/Kreml/Alekszej Druzsinyin)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.