Egy légitársaság újabb drasztikus lépésre szánta el magát az omikron miatt

Nem tesz jót az ágazatnak az új variáns megjelenése. 

2021. december 24., 06:46

Szerző:

A Lufthansa német légitársaság mintegy 10 százalékkal csökkenti téli repülési tervét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 33 ezer járatot töröl az omikron-variáns tejedése miatt.

Ezt a járatmennyiséget ráadásul január közepe és február között, tehát 2-3 hét alatt biztosította volna a Lufthansa, de a foglalások meredeken csökkentek erre az időszakra vonatkozóan, főként a Dél-Afrikából elszabadult mutáns által érintett európai országokban, Németországban, Svájcban, Ausztriában és Belgiumban – írja az Index a techxplore.com cikke alapján.

A légitársaság a járvány előtti kapacitását amúgy is már 60 százalékra csökkentette, ebből vesz vissza további 10-et. A cég emellett  személyzethiánnyal küzd, a transzatlanti járatok egy részét is törölni kellett decemberben, mert sok pilóta betegedett meg.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Tegnap 21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Tegnap 20:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd szaúdi koronaherceggel – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Tegnap 20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.