Egy légitársaság újabb drasztikus lépésre szánta el magát az omikron miatt

Nem tesz jót az ágazatnak az új variáns megjelenése. 

2021. december 24., 06:46

Szerző:

A Lufthansa német légitársaság mintegy 10 százalékkal csökkenti téli repülési tervét, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy 33 ezer járatot töröl az omikron-variáns tejedése miatt.

Ezt a járatmennyiséget ráadásul január közepe és február között, tehát 2-3 hét alatt biztosította volna a Lufthansa, de a foglalások meredeken csökkentek erre az időszakra vonatkozóan, főként a Dél-Afrikából elszabadult mutáns által érintett európai országokban, Németországban, Svájcban, Ausztriában és Belgiumban – írja az Index a techxplore.com cikke alapján.

A légitársaság a járvány előtti kapacitását amúgy is már 60 százalékra csökkentette, ebből vesz vissza további 10-et. A cég emellett  személyzethiánnyal küzd, a transzatlanti járatok egy részét is törölni kellett decemberben, mert sok pilóta betegedett meg.

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.