Letartóztatták a magas rangú orosz tiszteket

Szentpéterváron őrizetbe vették az orosz belügy több tábornokát is, köztük a belügyminiszter segítőjét is.

2022. július 6., 11:54

Szerző:

Az orosz rendvédelmi szervek több, a belügynek dolgozó tábornokot őrizetbe vettek – írja a Gazeta. A hatalommal való visszaéléssel vádolt főtisztek között van Szergej Umnov altábornagy is, aki korábban a minisztérium szentpétervári és Leningrád megyei vezetője, majd a miniszter segítője volt, őt át is szállították Moszkvába őrizetbe vétele után. Mellette még Alekszej Szemjonov, a szenpétervári és Leningrád megyei közlekedésrendészet vezetője és Ivan Abakumov, a szenpétervári rendőrség volt vezetőhelyettese is börtönbe került.

A nyomozás eredményei szerint 2016 és 2020 között a hatalmukkal visszaélve a szentpétervári és a megyei belügyi intézmények alapítványán keresztül jelentős javakat használtak fel egyéni céljaikra.

(Kiemelt kép: Vlagyimir Putyin és Szergej Umnov (jobbszél) találkozása három évvel ezelőtt. Fotó: Mikhael Klimentyev / Sputnik / Sputnik via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.