Lógtak a metrókocsik a leszakadt felüljáróról egy forgalmas út felett Mexikóvárosban

Tizenöten meghaltak, legalább hetvenen megsérültek a súlyos balesetben.

2021. május 4., 09:00

Szerző:

A leomlott híd maga alá temetett több autót, a mentési munkálatokban a tűzoltóság is részt vesz. A helyszínre érkezett a város polgármestere, Claudia Sheinbaum is, aki azt mondta, több mint 30 embert szállítottak kórházba. A helyi katasztrófavédelem azt közölte, az áldozatok száma várhatóan nőni fog.

A televízióban bemutatott, illetve a közösségi médiára feltöltött képsorokon azt látszik, hogy több metrókocsi az öt méter magas felüljáróról lóg, onnan a tűzoltók létrák segítségével igyekeztek kiszabadítani az embereket, később pedig egy darut is beállítottak. Sheinbaum hozzátette: egyelőre nem tudni, a bent rekedtek közül mindenki életben van-e.

A szerencsétlenség a 12-es metróvonalon történt, amelynek építésekor korábban több, szabálytalanságokról beszámoló panasz érkezett a hatóságokhoz.

Marcelo Ebrard külügyminiszter – aki a vonal építése idején a főváros polgármestere volt – a Twitteren szörnyű tragédiának nevezte a balesetet, valamint leszögezte: ki kell vizsgálni a szerencsétlenség okát, és meg kell találni a felelősöket. „Mindenben állok a hatóságok rendelkezésére” – írta.

(Kiemelt kép: Mentőegységek dogoznak egy metróbaleset helyszínén Mexikóvárosban, 2021. május 3-án. Fotó: AFP | Pedro Pardo)