Hatalmas robbanás történt Libanon fővárosában, eddig 2500-3000 sérült és 25 halálos áldozat van - VIDEÓK

2020. augusztus 4., 20:58

Szerző:

Hatalmas robbanás történt Libanon fővárosában, Bejrútban kedd délután. A CNN a helyi hírügynökségre hivatkozva azt írta, egy kikötőben található tűzijátékraktár repült levegőbe. Twitteres beszámolókban két robbanásról írnak, több épület is megsérült. Egyelőre csak sebesültekről számoltak be.

A helyi sajtóban arról írtak, hogy a robbanás helyszínétől 10 kilométerre levő házak is megsérültek. A CNN szerint Szaad Hariri volt miniszterelnök rezidenciájában is komoly károk keletkeztek. 

Már több ezer sebesültje és már több tucat halottja van a robbanásnak, a sérültek száma különböző jelentések szerint 2500 és több mint háromezer között van, a halottaké pedig legkevesebb 25, de egyes tudósítások szerint már legalább harminc.

Michel Aoun libanoni elnök kivezényelte a katonaságot az utcákra, hogy a mentésben segítsenek, illetve a rendet fenntartsák.

  

A libanoni miniszterelnök, Hassan Diab nemzeti gyásznapot hirdetett szerdára.

A Twittert elárasztották a robbanásról készült felvételek, az egyiken lehet látni, hogy hatalmas füsttel ég a raktár, majd egy hatalmas detonáció következik be:

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.