Lezuhant egy katonai helikopter Ausztriában

Lezuhant az osztrák fegyveres erők egyik helikoptere Felső-Ausztriában csütörtök este. A gépen hat ember utazott, közülük egy súlyosan megsérült.

2023. október 20., 08:37

Szerző:

Michael Bauer, a hadsereg szóvivője elmondta, hogy egyelőre semmit sem lehet tudni a baleset okáról. Az AB–212 típusú helikopter nem sokkal este 7 óra előtt szállt fel Linzből Wels felé, és landolás közben kezdett el zuhanni – írja az Index

Két pilóta még időben ki tudták szabadítani magukat a helikopterből, és többé-kevésbé épségben kórházba szállították őket. Ötüket már haza is engedték, egy embert azonban még bent tartanak megfigyelésre – számolt be a Kurier. A helikopter roncsait jelenleg katonai rendőrség őrzi. Az esetet követően baleseti bizottságot állítottak fel, mely a tervek szerint pénteken kezdi meg munkáját.

(Kiemelt képünk illusztráció: egy AB–212 típusú helikopter. Fotó: Wikipédia)

Franciaország szankciókat fontolgat a ciszjordániai palesztinok elleni erőszakért felelős zsidó telepesek ellen, és a francia diplomácia vezetője fel fogja vetni a kérdést európai szinten a hétfői brüsszeli EU-külügyminiszteri találkozón – közölte a tárca csütörtökön.

Washington démonizálja Moszkvát, sajnálatos, hogy Joe Biden amerikai elnök azt állította, hogy Ukrajna veresége esetén fegyveres összecsapás alakulhat ki Oroszország és a NATO között – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön.