Leszakadt egy híd Pittsburgh-ben pont azelőtt, hogy Joe Biden a helyi infrastruktúráról egyeztetett volna

A rendőrség szerint a Fern Hollow Creek feletti híd helyi idő szerint reggel 7 óra előtt szakadt le.

2022. január 28., 18:26

Szerző:

Leomlott egy kétsávos híd Pittsburgh-ben, néhány órával azelőtt, hogy Joe Biden amerikai elnök meglátogatta volna a várost, hogy az infrastrukturális törvénytervezetéről beszéljen – írja a SkyNews.

A mentőknek csaknem 50 mélyre kellett lemászniuk, amíg egyesek emberi láncot alkotva mentettek meg embereket a hídon ragadt buszból. Eddig halálos áldozatról nem tudnak. A területet jelenleg drónnal vizsgálják, hogy megbizonyosodjanak, nincs senki a romok alatt. A rendőrség szerint a Fern Hollow Creek feletti híd helyi idő szerint reggel 7 óra előtt szakadt le.

A leomlott híd miatt pár környékbeli épületet ki kellett üríteni gázszivárgás miatt, de a gázt azóta már elzárták. Daryll Jones, a pittsburgh-i tűzoltóparancsnok azt közölte, hogy 3-4 autó volt a hídon az összeomlás pillanatában. Összesen 13 sebesültről tudnak, amelyből csak hármat kellett kórházba szállítani.

A Fehér Ház közleménye szerint az elnök a baleset ellenére is ellátogat a városba. Az Amerikai Közlekedési Minisztérium az eset kapcsán rámutatott, hogy milyen rossz állapotban vannak Amerika hídjai. Pennsylvania-ban 3198 híd állapotát minősítettét rossznak.

 

(Kiemelt kép: Leszakadt egy híd Pittsburgh-ben 2022. január 28-án. fotó: Pittsburgh Public Safety / AFP)

13:12

Lengyelország jól tette, hogy nemzeti hatáskörben meghosszabbította az ukrán gabonafélék behozatali tilalmát – jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap, a lengyel közszolgálati televízió első csatornájának (TVP1) adott nyilatkozatában. Ugyanakkor leszögezte: növelni kell az ukrán gabona tranzitját.

Az Egyesült Államok minden államában meghaladta a 20 százalékot az elhízott felnőttek aránya tavaly, a tagállamok csaknem felében pedig az ott élők több mint harmada elhízott volt – derül ki az amerikai egészségügyi központ jelentéséből.