Az EU vezetői Kijevbe látogatnak, egyből megszólaltak a szirénák

Légiriadót rendeltek el pénteken Ukrajna egész területén a helyi hatóságok, ezen belül Kijevben, ahol pénteken az Európai Unió vezetői csúcstalálkozót tartanak az ukrajnai vezetőkkel.

2023. február 3., 11:59

Szerző:

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 15 uniós biztosból álló küldöttséggel, benne Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselővel és Várhelyi Olivér bővítési biztossal csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra az ukrán fővárosba. A küldöttség csütörtökön együttes ülést tartott az ukrán kormánnyal és Volodimir Zelenszkij elnökkel. 

A pénteki csúcstalálkozón a tervek szerint Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is részt vesz. 

Legutóbb január 31-én volt légiriadó Ukrajna teljes területén.

(Kiemelt képünk illusztráció. Az Ukrán Területi Védelmi Erők tagjai fegyverrel céloznak egy lehetséges drónra egy lakóház közelében, amelyet egy lezuhant rakéta törmeléke talált el Kijevben 2022. március 20-án. fotó: FADEL SENNA / AFP)

 

 

 

Legalább 15 szarvasgombaszedőt, köztük 7 polgári személyt megölt, további 40-et pedig foglyul ejtett Szíriában az Iszlám Állam – jelentette pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistaszervezet.