Külügy: Nem került pénzbe a Burdzs Kalifa kivilágítása március 15-én

A minisztérium szerint „az ünnepi gesztust a fogadó állam díjmentesen biztosítja a diplomáciai testületek számára, ez tehát költségvonzattal nem járt”.

2021. március 18., 15:53

Szerző:

Egy teljes percig piros-fehér-zöldben pompázott a dubaji Burdzs Kalifa felhőkarcoló március 15 alkalmával. A 828 méter magas épületet jeles napokon gyakran világítják ki különböző nemzeti színekben (legutóbb épp március 17-én, Szent Patrik Napon vetítették ki az ír zászló színeit).

A nemzeti ünnep után Hadházy Ákos független képviselő arról posztolt Facebookon, hogy a kivilágítás sokba fájhatott a magyar adófizetőknek: leírta, hogy a felhőkarcoló attrakcióját bárki megveheti 70 ezer dollárért hét közben (21 millió forint), vagy 100 ezer dollárért (30 millió forint) a hétvégén.

A Telex most megkérdezte az abu-dzabi magyar nagykövetséget, hogy mennyit fizettek az épület kivilágításáért. A lapnak már a külügy válaszolt. Megírták, hogy „az ünnepi gesztust a fogadó állam díjmentesen biztosítja a diplomáciai testületek számára, ez tehát költségvonzattal nem járt”.

 

 (Kiemelt kép: Emirates | Tomoyoshi Tateno)