Közel kilencmillió ukrán háztartás maradt gázszolgáltató nélkül

Júniustól csaknem kilencmillió ukrán háztartás marad gázszolgáltató nélkül, mert a 26 megyében jelenlévő gázszolgáltatót lefoglalta a bíróság.

2022. június 4., 16:39

Szerző:

Június elsejétől 8,8 millió ukrán háztartás maradt gázszolgáltató nélkül, miután a bíróság lefoglalta a Dmitro Firtas tulajdonában lévő 26 megyei gázszolgáltató vállalatot – írja a KárpátHír.

Ezen háztartások a Naftogaz vállalathoz tartozó „utolsó remény” szolgáltatóhoz kerültek, amely olyankor szolgálja ki a lakosságot, hogyha az eredeti szolgáltató már nem teheti meg (például csőd, az engedély lejárta vagy visszavonása miatt).
 

„A Naftogaz arra számít, hogy a közeljövőben ezek az ügyfelek áttérnek a vállalattal kötött szabványos szerződésre, hogy a földgáz köbméterenkénti ára 7,96 legyen számukra” – írja a hírportál.

(Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: Matteo Placucci / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.