Sárlavina temetett maga alá egy iskolát Kolumbiában, három gyermek meghalt

Három gyermek halt meg abban a sárlavinában, amely egy iskolát temetett maga alá Kolumbia északnyugati részén csütörtökön – jelentette be a térség katasztrófavédelméért felelős hatóság.

2022. július 15., 09:42

Szerző:

Ma megtelt a szívünk szomorúsággal a három kisgyerek miatt, akiket az Andokban lévő településen veszítettünk el. Ölelésünk és szolidaritásunk a családjaiknak – írta Antioquia tartomány katasztrófavédelmi felügyelete.

A gyerekek, egy kisfiú és két kislány a kolumbiai El Tiempo című újság szerint öt- és hatévesek voltak. További két kisdiák megsérült, őket kórházba szállították.

A földcsuszamlás idején a kis falusi iskolában szünet volt, a gyermekek az udvaron játszottak – írta a helyi média a tanítónő beszámolójára hivatkozva. Aznap összesen 22 diáknak volt tanítás.

„A kereső- és mentőcsapatok már dolgoznak Tapartó faluban” – írta Iván Duque kolumbiai elnök a Twitteren.

A falu több mint 200 önkéntese vett részt a mentésben az El Tiempo szerint. A hatóság szerint a sárlavina a hegyekben felgyülemlett víz miatt indult meg. A La Nina időjárási jelenség váltotta ki a heves esőzéseket, amelyek jelenleg Kolumbia nagy részét érintik.

(Kiemelt kép forrása: Twitter)