Ajtót nyitott: menet közben akart kiszállni a repülőgépből egy utas

A férfit az utasoknak és a személyzetnek kellett lefognia, amikor leszállás előtt úgy döntött, hogy a vészkijáraton keresztül kiugrik a gépből.

2023. május 26., 13:06

Szerző:

Kinyitotta egy utas a vészkijárati ajtót az Asiana Airlines légitársaságnak a dél-koreai Csedzsu-szigetről Tegu városába tartó utasszállító repülőgépén, amikor az még a levegőben volt. Senki sem sérült meg komolyabban, de kilenc embert légzési nehézségek miatt kórházba kellett szállítani. A dél-koreai rendőrség őrizetbe vette a férfit, és nyomozást indított az ügyben.

A dél-koreai légitársaság Airbus A321 típusú gépén 194 utas tartózkodott, és a gép már a leszálláshoz készülődött 250 méteres magasságban, amikor a vészkijárat mellett ülő férfi kinyitotta az ajtót. A gép sikeresen landolt a tegui repülőtéren, az incidens során senki sem sérült meg, de kilenc utas, köztük nyolc iskolás korú gyermek, légzési nehézségekre panaszkodott, ezért kórházba szállították őket.

Egy szemtanú arról számolt be, hogy a személyzet tagjai segítségért kiabáltak, amikor meglátták, hogy a férfi elkezdi rángatni a repülő ajtaját, holott a gép még a levegőben volt. A rémült utasok megpróbálták lefogni a férfit, akinek végül sikerült kinyitnia a vészkijáratot, és megpróbált kiugrani.

„A gyerekek megijedtek és zokogtak. Az ajtó közelében ülő utasok rémültek meg a legjobban. Nagy volt a káosz, az emberek pánikba estek, a légiutas-kísérők pedig orvosért kiáltottak" – számolt be egy utas a történtekről az eset után.

A 33 éves férfit a helyi rendőrség őrizetbe vette, indítékai egyelőre ismeretlenek, az ügyben hatósági vizsgálat indult. A tegui rendőrség tájékoztatása szerint a férfi nem volt ittas, egyedül utazott, de tettének okát nem árulta el. „Nem tudtunk vele normálisan kommunikálni. Meg fogjuk vizsgálni a bűncselekmény indítékát, és felelősségre vonjuk az elkövetőt" – közölte a helyi rendőrség egy tisztje.

(Kép forrása: flyasiana.com)