Kiderült, mikor startol a gyerekvakcina az EU-ban

Remek hír a 5-11 éves korosztálynak!

2021. december 1., 12:33

Szerző:

A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban a német BioNTech és az amerikai Pfizer együttműködésével az 5-11 éves korosztálynak az új típusú koronavírus ellen kifejlesztett védőoltást – közölte szerdán a német szövetségi egészségügyi miniszter.

Az MTI szerint Jens Spahn Twitter-bejegyzésében azt írta:

„Sikerült elérnünk, hogy az 5-11 éves gyerekek számára az oltóanyagot egy héttel korábban szállítják az egész EU-ban, erről a gyártó biztosított minket” 

– mondta Spahn, majd hozzátette: „Ez a világjárvány közepette egy remek és egyben fontos hír azoknak a szülőknek és a gyermekeknek, akik meg akarják védeni magukat és gyermeküket egyaránt” – írta a miniszter.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azt közölte, – miután az Európai Gyógyszerügynökség bejelentette, hogy jóváhagyja a Pfizer oltóanyagot az 5–11 éves korosztályban – hogy van elég vakcina a gyerekek oltására. Az első, gyermekek oltására szolgáló vakcinaszállítmány várhatóan december közepén érkezik majd. 

A közelmúltban egyébként háziorvosok is arról számoltak be, hogy egyre több gyereknél mutatják ki a Covid-fertőzést és a tüneteik is markánsabbak – írja a 24.hu

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Chapel Hill, 2021. november 4. A nyolcéves Daniel McCullock megkapja az első adag koronavírus elleni védőoltását Chapel Hillben 2021. november 4-én. Fotó: MTI/AP/Gerry Broome)