Két palesztin meghalt az izraeli erőkkel vívott tűzharcban

Két palesztin meghalt az izraeli hadsereg egyik akciójában szombat este a megszállt Ciszjordánia északi részén fekvő Nábluszban – közölte a palesztin egészségügyi minisztérium.

2022. július 24., 09:26

Szerző:

A tárca beszámolója szerint további hat ember megsebesült, közülük kettőnek állapota súlyos. 

A halálos áldozatokat fejbe lőtték 

– közölte a minisztérium. 

Az izraeli hadsereg megerősítette, hogy egy műveletet hajtott végre a ciszjordániai Náblusz városában, a zsidó állam által 1967 óta megszállt területen. A palesztin hatóságok által bejelentett áldozatok számához azonban nem fűztek magyarázatot. 

„Tűzharc alakult ki a fegyveres gyanúsítottak és a katonák között” 

– derült ki a hadsereg közleményéből. 

Március vége óta az izraeli biztonsági erők szinte naponta hajtanak végre műveleteket Ciszjordániában, miután palesztinok és izraeli arabok támadássorozatot hajtottak végre Izraelben és Ciszjordániában, amelyben 19 ember, többnyire civilek vesztették életüket. 

Az izraeli hadsereg hadműveleteiben legalább 52 palesztin és három izraeli arab támadó halt meg, néhányan közülük fegyveres csoportok tagjai, de civilek is, köztük a katari Al-Dzsazíra csatorna újságírója, Sirín Abu Akla, aki egy dzsenini hadműveletről tudósított.

(Kiemelt képünk: Egy törött televízión keresztül készített felvétel egy palesztin tüntetőről égő autógumikkal a háttérben a palesztin területeken létesített zsidó telepek elleni tüntetésen, a ciszjordániai Náblusz közelében 2015. április 10-én. Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

 

 

Bombatölcsérekkel lyuggatott búzamezők, blokád alatt tartott kikötők és szállítási útvonalak, brutális hőhullám és vízhiány, egekbe szökő élelmiszerárak, egyre több éhes száj – 2022 nyarának globális agrár- és élelmiszerhelyzete a többet kevesebből elvét vetíti előre.