Két magyar halt meg Bajorországban egy autós üldözés során

Tragikus baleset történt vasárnap késő este Németországban, ahol egy autós üldözés során fának ütközött a rendőrök elől menekülő BMW.

2021. április 12., 21:56

Szerző:

A BR24 hírportál beszámolója szerint a német rendőrök a bajorországi Zwiesel közelében közúti ellenőrzést tartottak. A kontrollon fennakadt egy olyan jármű, amely olyan rendszámmal rendelkezett, amit az országból kivitelre szánt autókra helyeznek fel.

A BMW gyártmányú autó azonnal a gázra taposott, a rendőrök pedig kisvártatva elvesztették a nyomát. Húsz perc múlva bejelentés érkezett, hogy egy autó fának ütközött, ami a menekülő BMW volt. A helyszínre három mentőhelikoptert riasztottak.

A kocsiban beszámolók szerint hét magyar állampolgár ült. A 29 éves sofőr a helyszínen életet vesztette, egy másik női utas a kórházba szállítását követően halt meg. Többen súlyos sérüléseket szenvedtek.

A német rendőrség vizsgálja az ügyet.

(Kiemelt képünk illusztráció, Fotó: 168.hu)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.