Kényszersorozások Luhanszkban – Tiltakozások törtek ki az oroszok által megszállt ukrán területeken

A Moszkva szerint „felszabadított” helyi lakosság tüntetni kezdett a megszállók ellen, miután az oroszbarát miliciák kényszersozásokba kezdtek, akár az utcáról hurcolva el a férfiakat a frontra. 

2022. szeptember 18., 07:15

Szerző:

Spontán tiltakozások törtek ki az orosz megszállás alatt álló kelet-ukrajnai Luhanszkban a kényszersorozások miatt. Helyiek felvételei szerint a Moszkva-párti milíciák az utcán fogdossák össze a férfiakat, hogy harcolni vigyék őket.

Az orosz hadsereg súlyos emberhiánya miatt a Kreml a Kaukázusban és Közép-Ázsiában sem tud megbirkózni az egymás után kirobbanó fegyveres konfliktusokkal.

(Kiemelt képünk illusztráció. Három nő fedezékbe menekül a kelet-ukrajnai Luhanszk városához közeli Schastia városában folyó lövöldözés közben 2022. február 22-én. Fotó: Aris Messinis / AFP)

07:22

Elon Musk mégis megvásárolná a Twitter közösségi médiavállalatot, az eredeti 44 milliárd doláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól.

07:12

Malawi 28 körzetéből 22-ben jelentettek kolerás megbetegedéseket, a járvány kitörése óta száztizen vesztették életüket és 3891 fertőzöttet azonosítottak – közölte a délkelet-afrikai ország egészségügyi minisztere.

07:01

Irán kész nagyobb szerepet vállalni az energiapiacon, több országgal is tárgyal a gázexport lehetőségéről – mondta Ali Bakeri Káni iráni külügyminiszter-helyettes kedden Budapesten.