K-pop hallgatásért végezhettek ki több embert Észak-Koreában

Az áldozatok családtagjainak végig kellett nézniük a gyilkosságot.

2021. december 19., 10:30

Szerző:

Újabb aggasztó hírek érkeztek Észak-Koreából: nem sokkal azután, hogy Squid Game sorozat nézését és terjesztését kivégzéssel és bebörtönzésekkel torolta meg a diktatúra, kiderült, hogy a K-pop műfaj hallgatóival szemben is keményen felléptek - írja a 24.hu

A The Transitional Justice Working Group nevű jogvédő szervezet nemrég jelentette be, hogy több embert is megölhettek a távol-keleti országban pusztán a zenei ízlésük miatt, avagy azért, mert K-popot hallgattak. Az információt a diktatórikus államból elmenekült több száz civillel készített interjúkra alapozzák.

A hír a minap látott napvilágot a New York Times-ban, de bebizonyosodott, hogy nem kizárólag friss esetekről van szó, hanem az elmúlt évtizedről, ami alatt 23 dokumentált eset történt, és hét gyilkosságot lehetett beazonosítani, de ahogy a 24.hu is kiemeli, a pontos számot szinte lehetetlen meghatározni. 

A lap azt is hozzáteszi, hogy számos ilyen tragikus és kegyetlen kivégzés során az áldozatok családtagjait arra kényszerítették, hogy végignézzék a gyilkosságokat.

Bár Kim Dzsongun néhány éve még K-pop énekeseket is vendégül látott Észak-Koreában, tavaly már rosszindulatú daganatként hivatkozott minden Dél-Koreából származó és érkező kulturális ágra és műfajra, amik ellen minden esetben fel kell lépni. A diktátor mindezt törvénybe is foglalta, egyebek mellett erre hivatkozva ölhettek meg több polgárt az elmúlt időszakban.

(Kiemelt kép: A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára beszédet mond egy 10 ezer otthonból álló lakópark tervezett megépítése alkalmából tartott phenjani rendezvényen 2021. március 23-án. Fotó: MTI/EPA/KCNA)

16:47

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nyerte a cseh államfőválasztást – derül ki a statisztikai hivatal által közzétett, a szavazókörzetek 98 százalékában leadott és összeszámlált szavazatok alapján.

16:22

Egy pénteken kiszivárgott felső feljegyzésben az amerikai légierő tábornoka, és a Légi Mobilitási Parancsnokság (AMC) parancsnoka, Mike Minihan utasította az irányítása alatt dolgozó tiszteket, hogy készüljenek az USA és Kína közötti háború kitörésére. A parancsnok szerint a harc kirobbanása 2025-re várható, az amerikai és tajvani választásokat követő évben.