Joe Biden szerint mindegy ki a brit miniszterelnök

Az amerikai elnök Boris Johnson lemondására reagált, bár őt és a politikai válságot nem is említette.

2022. július 8., 07:11

Szerző:

Az Egyesült Államok folytatja a szoros együttműködést az Egyesült Királysággal - tudatta Joe Biden amerikai elnök csütörtökön közleményében, amelyet néhány órával azután tettek közzé, hogy lemondott Boris Johnson brit miniszterelnök.

A lemondásról a közleményben ugyanakkor nem esik szó.

„Az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok a legközelebbi barát és szövetséges, és a népeink közötti különleges kapcsolat szilárd és tartós” - áll az elnök közleményében.

„Folytatom szoros együttműködésünket az Egyesült Királyság kormányával, valamint szövetségeseinkkel és partnereinkkel a világban egy sor elsőrendő prioritás alapján”

– tette hozzá Joe Biden.

„Ez magában foglalja az ukrán nép erős és egységes támogatását abban az időszakban, amikor a demokratikus Ukrajna Putyin kegyetlen háborúja ellen védekezik” - olvasható még a közleményben.

A szövegben nem történik utalás Boris Johnsonra, aki csütörtökön jelentette be a lemondását a kormányában történt sorozatos lemondások és számos botrány után.

(Fotó: Nicholas Kamm / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.