Joe Biden: A Facebook embereket öl

Szerinte a felületen gyakori a félretájékoztatás, nem lépnek fel elég gyorsan az álhírek ellen, ez pedig emberéleteket követel.

2021. július 17., 08:35

Szerző:

Joe Biden amerikai elnök szerint a különböző közösségi felületek, köztük a Facebook is felelős abban, hogy sokan halnak meg a járvány miatt – írja a CNN.

Az elnök szerint a platformok nem tesznek eleget az oldalakon megjelenő koronavírus-járvánnyal kapcsolatos álhírek ellen, a félretájékoztatás miatt pedig emberek halnak meg. Embereket ölnek meg. Úgy értem, tényleg. Nézze, a járvány a be nem oltottak között van, és ők ölik meg az embereket” – fogalmazott pénteken Biden.

Korábban Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkára is bírálta a közösségi média platformjait amiatt, hogy nem tesznek megfelelő lépéseket az álhírek ellen. Psaki a Center for Countering Digital Hate májusi megállapítását is felidézte, amely szerint az oltásellenes tartalom és a félretájékoztatás csaknem 65%-áért 12 fiók felelős.

A Facebook ezzel nem értett egyet, de a sajtótitkár felszólította a platformot, hogy gyorsabban lépjen fel a káros és erőszakos bejegyzések eltávolítása érdekében.

(Kiemelt kép: White House / Lawrence Jackson)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.