Jelenléti oktatás ellen tüntetnek a diákok

Szerintük egy ilyen szintű járványhelyzetben elfogadhatatlan a személyes jelenlét.

2022. január 15., 12:28

Szerző:

Bostonban és Chicagóban diákok százai vonultak utcára a tanórák helyett, kifejezve ezzel tiltakozásukat a jelenléti oktatással kapcsolatban. Ugyanis az Egyesült Államokban a legtöbb helyen a növekvő koronavírusos esetszámok ellenére sem vezették be újra a távoktatást – írja pénteki cikkében a Reuters.

Chicagóban – az ország harmadik legnagyobb iskolai körzetében – hatalmas fennakadásokat okozott a koronavírus variánsa, amely rendkívüli gyorsasággal terjed szerte az államokban. Ennek ellenére a legtöbb iskola az órákon való személyes részvételt követeli, és jelenléti formában indult újra több, mint 340 000 diák számára az oktatás.

Ezen felháborodva szervezték meg a diáktüntetést az iskolák tanulói, akik szerint egy ilyen szintű járványhelyzetben elfogadhatatlan a személyes jelenlét, a COVID-19 elleni intézkedések – amiket a tanárok szakszervezete határozott meg – pedig korántsem olyan szigorúak az intézményekben, mint az elvárható lenne.  

(Kiemelt kép: Tüntető diákok az Egyesült Államokban. Fotó: Reuters)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).