Több mint tízezer nőt filmezett le meztelenül egy lesifotós hálózat

Egy legalább 17 fős férfiklikk 30 éven keresztül készített felvételeket meztelen nőkről, hogy aztán közössen nézzék meg azokat. 

2023. február 15., 11:09

Szerző:

A japán rendőrség letartóztatott 17 férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy több mint 10 ezer nőt fényképeztek és filmeztek e szabadtéri termálfürdőkben. A csoport vezetőjét, az 50 éves Szaito Karint még 2021. decemberében tartóztatták le a Yomiuri Shimbun szerint. Szaito bevallotta, hogy 30 éven keresztül készített lesifotókat meztelen nőkről 46 különböző prefektúrában – írja a rendőrség nyomán a lap.

Szaito és stábja csúcskategóriás fényképezőgépekkel, teleobjektívekkel filmezték le a szabadtéri termálforrásokban fürdőző nőket – közölte a japán rendőrség a The Asahi Shimbunnak. A férfiak a forrásoktól több száz méterre bujkálva készítették a felvételeket. A hálózat tippeket is kapott Szaitótól, hogyan lehet a legjobban lefotózni a nőket, és összejöveteleket tartottak, ahol együtt nézték meg a felvételeket.

Japánban tilos a fotózás és filmezés a szabadtéri termálforrások területén, a csúcstechnológia terjedése azonban nehezíti a hasonló esetek teljes megelőzését.

(Kiemelt képünk illusztráció. Jelenet az Egészséges erotika című magyar filmből.)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).