Japán cégvezetők szerint öngyilkos merénylet megtartani az olimpiát

„Veszélyes vendégül látni egy ekkora nemzetközi eseményt” – mondta a Rakuten vezérigazgatója, Hiroshi Mikitani, de más japán cégvezetők is aggódnak.

2021. május 15., 19:37

Szerző:

Megpróbálta meggyőzni a kormányt a július 23-án kezdődő tokiói játékok lemondásáról a jelenleg is súlyos járványhelyzet miatt a Rakuten vezérigazgatója, Hiroshi Mikitani. A cégvezető erről a CNN Business-nek adott interjújában beszélt, melyet az atv.hu szemlézett. Úgy vélte:

„Veszélyes vendégül látni egy ekkora nemzetközi eseményt, ahova a világ minden tájáról érkeznek. Túl nagy a kockázat.”

„A hozadéka nem elég nagy, amikor azt látjuk, hogy sok ország még mindig erőlködik, mint például India és Brazília. Még nincs itt az ideje az ünneplésnek” – fejezte ki aggodalmát az üzletember. Arra a kérdésre, hogy szerinte le lehet-e még mondani az olimpiát, azt mondta, hogy „most még minden lehetséges”.

Hiroshi Mikitani, Japán vezető e-kereskedelmi vállalatának vezérigazgatója mellett a Toyota és a SoftBank vezetése is aggódik a játékok miatt. Masayoshi Son, a SoftBank vezérigazgatója a CNBC-nek nyilatkozva például azt mondta: „Nagyon félek az olimpia megrendezésétől, nemcsak Japán, hanem számos ország miatt. Nehéz helyzetben vannak. Nem tudom, hogyan támogathatják a sportolók elküldését.”

(Kiemelt képünk illusztráció: MTI/AP | Eugene Hoshiko)