Itt a nyolcadik uniós szankciócsomag

Ha elfogadják, akkor újabb kereskedelmi és adminisztrációs szankciókat vezetnek be Oroszországgal szemben. 

2022. szeptember 28., 18:52

Szerző:

Az Európai Bizottság kereskedelmi korlátozásokat is tartalmazó nyolcadik szankciós csomag elfogadására tett javaslatot Oroszországgal szemben, tekintettel arra, hogy Oroszország folytatja az Ukrajna elleni agressziót – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szerdán – írja a 24.hu.

Közölte: a javasolt szankciós csomag szerint az EU megtiltaná a repülőgépgyártáshoz használható termékek, bizonyos elektronikus eszközök, valamint egyes kémiai anyagok kivitelét Oroszországba, számos orosz termék importját, szolgáltatások nyújtását orosz vállalatok és hatóságok számára. Javaslatot tesznek annak a jogalapnak a megállapítására is, amely alapján meghatároznák az orosz olajár felső határát.

Az uniós importkorlátozás legkevesebb 7 milliárd euró bevételtől fogja megfosztani Oroszországot – húzta alá az Európai Bizottság elnöke.

(Kiemelt kép: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke részt vesz az Európai Unió koronavírus elleni oltási stratégiájáról szóló vitán az Európai Parlament plenáris ülésén, Brüsszelben 2021. február 10-én. MTI/AP/Francisco Seco)

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.