Ítéletidő csapott le Arábiára

Ítéletidő, jégeső, heves esőzések, villámáradások pusztítottak az Arab-félszigeten.

2022. december 28., 21:47

Szerző:

Rendkívül heves esőzések, jégeső és villámáradások pusztítottak az Arab-félszigeten az utóbbi napokban, szerdán Ománban az ítéletidő miatt iskolákat is bezártak.

Több száz turistát evakuáltak a jordániai Petrából a heves esőzések okozta villámáradások miatt – közölte a jordániai ed-Desztúr című napilap a helyi hatóságokra hivatkozva. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Kuvaitban kedden az ország több pontján is jégeső hullott, a meteorológiai hivatal közlése szerint keddre a lehullott csapadék mennyisége elérte a 63 millimétert.

Múlt héten Szaúd-Arábiában volt hasonlóan viharos-csapadékos az időjárás, a villámáradás Mekkában autókat is elsodort.

Az éghajlatváltozás miatt egyre gyakoribbak a szélsőséges időjárási jelenségek az Arab-félszigeten. A kuvaiti meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint 2071-2100 között, akár 4,5 Celsius fokkal is melegebb lehet Kuvaitban a történelmi átlaghoz képest.

(Képünk illusztráció. Forrás: Pixabay)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.