Ismét koronavírusos Károly herceg

Arról nincs információ, hogy Kamilla elkapta-e.

2022. február 10., 14:46

Szerző:

Pozitív lett Károly brit trónörökös legutóbbi koronavírus-tesztje – jelentette be csütörtökön a walesi herceg londoni hivatala az MTI közlése szerint. 

A Clarence House a Twitteren közzétett rövid tájékoztatásban nem részletezte, hogy a 73 esztendős trónörökösnek – II. Erzsébet királynő elsőszülött fiának – vannak-e tünetei. A közleményben csak annyi olvasható, hogy Károly herceg csütörtök délelőtt kapta az értesítést a pozitív koronavírus-szűrési leletről, és ezután elkülönítésbe vonult. A tájékoztatás szerint a trónörökös csütörtökön a dél-angliai Winchesterbe látogatott volna, de mélységes sajnálkozására ezen a programon most nem tud részt venni, és az eseményt átszervezik minél közelebbi időpontra.

A trónörökös szervezetében másodszor mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg megfertőződött. Károly hivatalának akkori tájékoztatása szerint a trónörökös enyhe tüneteket észlelt magán, felesége, Kamilla cornwalli hercegnő nem lett koronavírusos.

A Clarence House csütörtöki első, rövid tájékoztatása ezúttal nem tér ki arra, hogy Kamillát is alávetették-e koronavírus-szűrésnek. Károly – a királynő és néhai férje, a tavaly áprilisban, századik születésnapja előtt néhány héttel elhunyt Fülöp edinburghi herceg legidősebb gyermeke – az első helyen áll a brit trónutódlási sorban.

Nem megerősített, de nem is cáfolt brit sajtóértesülések szerint 2020 tavaszán Vilmos cambridge-i herceg, Károly és a néhai Diana hercegnő elsőszülött fia is átesett a koronavírus-fertőzésen. Vilmos – aki édesapja után majdan szintén az Egyesült Királyság uralkodója lesz – a sajtónak nyilatkozó udvari illetékesek szerint azért nem hozta annak idején nyilvánosságra koronavírus-fertőződését, mert úgy gondolta, hogy „voltak ennél fontosabb dolgok is az országban”, és nem akart senkinek aggodalmat okozni.

(Kiemelt képünk: Károly walesi herceg, brit trónörökös látogatást tesz a brit főváros kínai negyedében 2022. február 1-jén, a holdújév, a legnagyobb kínai ünnep alkalmából. Fotó: MTI / EPA / Neil Hall)