Irán támogatja az Izrael elleni háborút

A cél Jeruzsálem „felszabadítása”. 

2023. október 7., 14:15

Szerző:

„Támogatjuk az Al-Aksza vihar hadmüveletet. A palesztin szabadságharcosok mellett fogunk állni Palesztina és Jeruzsálem felszabadításáig”

– üzente Rahim Szafavi, iráni katonai parancsnoka, aki korábban az Iszlám Forradalmi Gárda főparancsnoka volt.

(Kiemelt képünk: Az iráni Forradalmi Gárda vezetője, Rahim Szafavi tábornok pénteki imáját végzi a teheráni egyetemen, 2007. január 26-án. Fotó: BEHROUZ MEHRI / AFP)

07:41

Maros megyét Kolozsvár alá sorolnák be, míg a magyar többségű Kovászna és Hargita Brassóval kerülne egy közigazgatási egységbe, amennyiben életbe lépne a tervezett román gondolatkísérlet.

07:23

Egy embert késsel megölt, két másikat pedig kalapáccsal megsebesített szombat este egy támadó Párizsban, az Eiffel-torony közelében, miközben szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy „Allah Akbar”. Rendőrök elektromos sokkolóval ártalmatlanították és a helyszínen őrizetbe vették – közölte Gérald Darmanin belügyminiszter.

2023. december 2., 17:56

Az Egyesült Államok „semmilyen körülmények között nem fogja engedni, hogy palesztinokat kényszerrel telepítsenek ki a Gázai övezetből vagy Ciszjordániából, illetve ostrom alá vegyék a Gázai övezetet vagy megváltoztassák a határait” – jelentette ki az amerikai alelnök szombaton Dubajban a Fehér Ház közleménye szerint.