Ingyen űrutazást ígér a milliárdos Richard Branson

Sorsoláson lehet nyerni két ülőhelyet az első olyan űrhajóra, amely civileket szállít az űrbe.

2021. július 18., 15:53

Szerző:

Két ülőhelyet is kisorsolnak a Virgin Galactic nevű űrturisztikai vállalat első civileket szállító útjára – jelent meg a felhívás az Omaze.com adománygyűjtő vállalat honlapján. A szerencsés nyertesek így nem csak megtapasztalhatják a súlytalanság élményét, de azon kevés ember közé fognak tartozni akiknek lehetősége nyílik az űrből letekinteni kék bolygónkra.

A milliárdos Richard Branson, a Virgin Galactic alapítója egy héttel ezelőtti űrutazásával már hatalmas sajtóvisszhangot keltett, most a nyilvánosság számára is elérhetővé akarja tenni az űrutazást. Ezért a hamarosan induló, újabb kilövésre várja az ambiciózus civileket a világ minden tájáról. Habár a többi ülőhely a mintegy 250 ezer fontos (102 millió forint) árral az átlagember számára megfizethetetlen, a sorsolás azonban lehetőséget nyit azok számára is, akik csak álmodnak egy ilyenről.

A jelentkezés egy percet vesz igénybe, csupán néhány személyes adatot és az elérhetőséget kell megadni. Határidő: szeptember elseje. A jelentkezés ingyenes. De a pályázók tovább növelhetik esélyüket a nyerésre, ha a CAF America nevű jótékonysági szervezetnek adományoznak valamennyit. Ők a teljes befolyt összeget eljuttatják a Space for Humanity nevű nonprofit szervezetnek. A szerencsés győztesek nevét szeptember 29-én hirdetik ki. A nyerteseket a kilövés helyszínén Új-Mexikóban szállásolják el, és ott is készítik fel őket a kilövésre.

(Kiemelt kép: Richard Branson Új-Mexikóban július 11-én. Fotó: Patrick T. Fallon / AFP)

 

2024. április 30., 15:44

Hamarosan kezdődik a Rafah elleni támadás, a háborús célokban nincs változás - közölte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a harcokban elesettek és a Hamász által elrabolt emberek családtagjaival kedden.