India: legalább ötvenen meghaltak egy súlyos vonatbalesetben

Kisiklott, majd egy szemből érkező tehervonattal ütközött egy személyvonat India Odisa államában helyi idő szerint péntek este, a balesetnek legalább 50 halottja és több száz sérültje van.

2023. június 2., 20:03

Szerző:

A Coromandel Express Kolkatából az ország délkeleti partján fekvő Csennaiba tartott, amikor kisiklott és a párhuzamosan futó sínekre borult.

Az ellentétes irányban közlekedő vágányon azonban egy tehervonat közlekedett, amely nem tudott időben megállni, így ezen szerelvénynek is több kocsija kisiklott.

(Kiemelt kép: illusztráció – egy indiai gyorsvonat kisiklott kocsijai láthatók a Manikpur vasútállomás közelében Uttar Pradesh államban 2017. november 24-én. Fotó: Sanjay KANOJIA / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.