Eddig nem látott felvételek kerültek elő az elhurcolt izraeli túszokról

Az Izraeli Haderő az elhurcolt túszokról készült felvételeket talált az Al-Sifa Kórházban.

2023. november 16., 15:55

Szerző:

Egy nappal azt követően, hogy az izraeli hadsereg behatolt a gázai Al-Sifa Kórházba, az Israel Defense Forces (IDF) bejelentette, hogy folytatják a katonai műveletet az épületben, ahol még mindig több száz beteg és egészségügyi dolgozó van.

Az Izraeli Haderő azt is közölte, hogy az akció során technológiai eszközöket és titkosszolgálati anyagokat találtak, köztük a túszokkal kapcsolatos informatikai eszközöket és dokumentumokat – közli a Haaretz információi nyomán a 444. A hadsereg szerint a Hamász-parancsnokság fegyverei, katonai felszerelései és kommunikációs eszközei is előkerülhettek.

Az IDF szóvivője, Jonatan Konrikosz a BBC-nek azt mondta, a talált számítógépeken a túszokról készült fényképeket és videókat találtak, ezek a Gázába hurcolásuk után készültek.

A BBC idézi, hogy az IDF eddig nem mutatta be a számítógépeken található felvételeket. Konrikosz azt mondta, „a Hamász itt volt az elmúlt napokban”, de „ez csak a jéghegy csúcsa”, a fegyveres csoport elment, „mert látták, hogy jövünk”. „Biztosan ez késztette őket távozásra. Értékelésünk szerint van még mit felfedni” – mondta.

(Kiemelt kép: emberek állnak a Gáza központjában lévő Ahli Arab kórház elleni támadásban megölt palesztinok holttestei felett, miután az Al-Sifa kórházba szállították őket 2023. október 17-én. Fotó: Dawood NEMER / AFP)