Zsivickij: Tömeggyilkosságot hajtottak végre az oroszok Szumiban

Három gyermek is van az áldozatok között.

2022. március 9., 10:00

Szerző:

Miután lezajlott a városból az első sikeres, egyben tömeges evakuáció, több információ is kiderült a Szumi városát ért veszteségekből. Dmitro Zsivickij kormányzó szerint 22 ember – köztük három gyerek halt meg egy orosz légicsapásban.

A kormányzó az egyik napról a másikra szétbombázott, a város északkeleti felén található lakónegyed elleni támadást tömeggyilkosságnak nevezte. Elmondta továbbá, hogy három bombatalálat érte az épületet. Egy házban kilenc ember vesztette életét. Hat ház teljesen megsemmisült, további mintegy 20 pedig részben megsemmisült.

Eddig nagyjából 5000 embert evakuáltak Szumiból, miután Oroszország beleegyezett, hogy leállítja a város bombázását, lehetővé téve egy humanitárius folyosó megnyitását, írja a BBC.

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy rendőr áll őrt egy gránát maradványai mellett Kijevben 2022. február 24-én. Fotó: Szergej Szupinszkij / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).