Huszonhat új fertőzöttet találtak az olimpián

A rekord még így sem dőlt meg.

2021. augusztus 8., 06:30

Szerző:

Az elmúlt 24 órában huszonhat új koronavírus-fertőzést regisztráltak a tokiói olimpián, írja az MTI. A szervezők tájékoztatása szerint a rekordot még mindig csütörtök tartja, amikor 31 új fertőzöttet találtak. Az ötkarikás egészségügyi stáb július 1. óta közel 600 ezer teszt során 430 pozitív esetre bukkant, ebből 32-en voltak az olimpiai falu lakói.

Egy júliusi kutatás szerint a japánok 87 százaléka tartotta úgy, hogy a tokiói olimpia idei megrendezésével a járványhelyzet tovább romlik és jelentős részük ellenezte az olimpia nézők nélküli megrendezését is.

(Kiemelt kép: Rowers Jason Osborne és Jonathan Rommelmann ezüstérmes német sportolók a frankfurti reptéren fotózkodnak maszkban 2021. július 31-én. Fotó: Boris Roessler / dpa / dpa Picture-Alliance via AFP)

A szlovák kormány nyitrabányai kihelyezett ülésén meglőtték Robert Fico kormányfőt. A politikust azonnal kórházba szállították, majd csaknem négy órán keresztül műtötték. A legfrissebb hírek szerint túl van az életveszélyben, mélyaltatásban tartják.

2024. május 15., 15:21

Szlovák sajtóhírek szerint egy támadó mellkason és gyomron lőtte Robert Ficót. A szlovák kormányfőt késő este még mindig műtik. A szlovák belügyminiszter szerint az ország „a polgárháború küszöbén áll”.