Az amerikai elnök fia vallani fog

A büntetőügy várhatóan apja, Joe Biden amerikai elnök újabb elnökválasztási harcában fog csúcsra pörögni.

2023. október 3., 17:44

Szerző:

Az előzetes várakozásoknak megfelelően ártatlannak vallja magát Joe Biden elnök fia, amikor kedden bíróság elé áll illegális lőfegyverbirtoklás miatt - írja a The Wall Street Journal cikke alapján a nepszava.hu.

Hunter Bidennek azért kell felelnie a törvény előtt, mert a fegyvervásárlásnál kitöltött űrlapon letagadta, hogy fogyasztott kábítószert. A vádiratot azt követően hozták nyilvánosságra, hogy nem sikerült tető alá hozni a vádalkut. Mindez azt jelenti, hogy akkor zajlik majd a bírósági eljárás, amikor a 80 éves Joe Biden ringbe száll az újrázásért – vélhetően azzal a Donald Trumppal kell megküzdenie, aki ellen négy büntetőeljárás van folyamatban

– vélekedik a Népszava.

Az elnök fia korábban elismerte, hogy abban az időben nagy mennyiségben fogyasztott crack kokaint, azonban tagadja, hogy megszegte volna a törvényeket. Akár 25 év börtönbüntetésre is számíthat, ha mind a három szövetségi vádpontban elítélik. 

(Kiemelt képünk: Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia az éves fehér házi húsvéti tojásgurításon a Fehér Ház déli gyepén Washingtonban 2022. április 18-án. (Fotó: MANDEL NGAN / AFP))