Horvátország lépked az euró felé

Horvátországban szeptembertől már euróban is feltüntetik az árakat.

2022. január 17., 18:49

Szerző:

Horvátországban szeptember elejétől már euróban is fel kell tüntetni a termékek árát – mondta Andrej Plenkovic horvát kormányfő hétfőn.

„Horvátország 2023 január elsején tervezi bevezetni az eurót, az árakat pedig onnantól kezdve egy évig kunában és euróban is ki kell majd írni”

– mondta Plenkovic, hozzátéve, hogy a megelőző intézkedésekre azért van szükség, hogy az állampolgárok szokják a folyamatot. Kiemelte: azt szeretnék, ha az átállás egyszerű és költségmentes lenne. „Azok az állampolgárok, akik készpénzt tartanak otthon, mielőbb tegyék be a bankba, ahol majd automatikusan átváltják azt” – fogalmazott az MTI szerint.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Unsplash)

 

Tegnap 21:34

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

Tegnap 21:22

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.