Horvátország tovább szigorítja a belépést

Vannak olyan megyék, ahol újabb védelmi intézkedéseket is hoztak.

2021. július 22., 18:38

Szerző:

Csütörtökön jelentette be a horvát belügyminiszter, hogy a horvát kormány újabb szigorításokat vezet be a járvány megfékezésének érdekében, írja az MTI. Davor Bozinovic elmondta, hétfőtől a magas fertőzöttségi aránnyal rendelkező nem uniós országokból, például az Egyesült Királyságból és Oroszországból érkezőknek a védettségi igazolványon kívül negatív PCR-tesztet is fel kell mutatniuk a határátlépésnél.

Az emelkedő esetszámok miatt négy dalmát megyében a gyülekezési feltételeken is szigorítanak. A miniszter hozzátette: a helyi válságstábokon lesz a felelősség, hogy az olyan rendezvényeket, amelyeket nehezen vagy egyáltalán nem lehet ellenőrizni, engedélyezik-e. A szigorítások részleteit pénteken ismertetik.

Egy héttel ezelőtt az Európai Betegségmegelőzési és Ellenőrzési Központ (ECDC) kockázatosabb besorolás alá helyezte az egész horvát tengermelléket, amely már csak pár lépésre áll attól, hogy a piros jelzésű, azaz a súlyosan fertőzött régiók listájára kerüljön. A csütörtöki jelentés szerint az adriai partvidék továbbra is kockázatos besorolás alatt marad.

(Kiemelt kép: Krk sziget régi halászfalujának távlati képe és kavicsos strandja az Adria partján. MTI/Bizományosi: Jászai Csaba)

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.