Tarol a negyedik hullám: egyre drámaibb a járványhelyzet a horvát tengerparton

Pirosba borulhat az ország.

2021. augusztus 22., 07:12

Szerző:

Nem lesz érdemes a nyár utolsó napjait és az őszt a Horvátországgal számolni, mert az egyre romló járványügyi adatok miatt nagy az esély rá, hogy a piros országok közé, azaz súlyosan fertőzött régiók listájára kerül a horvát tengerpart és Zágráb is. Az ATV Híradója szombaton számolt be róla, hogy egyre többen fertőződnek meg. 

Horvátország egészségügyi minisztere, Vili Beros csütörtökön azt nyilatkozta:  az oltatlanok körében terjed igazán a koronavírus. Hozzátette, hogy az oltás hatékonyságát már bizonyította az összes meglévő statisztika. Kiemelte, hogy minden állampolgár számára elérhetővé tették a vakcinát. Ezért csak a polgárokon múlik, hogy beoltatják-e magukat vagy sem. Az ország járványügyi adatai valóban növekvő tendenciát mutatnak, ezt támasztja alá a John Hopkins Egyetem is, amely szerint a héten csütörtökön volt a legmagasabb a fertőzöttek száma, akkor 524 főt regisztráltak. 

 

(Kiemelt kép: illusztráció:Oltáshoz előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával töltött fecskendők a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Nyírbátori Szakrendelőjében kialakított oltóponton 2021. augusztus 19-én. MTI/Balázs Attila) 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.