Holttestek lógtak egy mexikói hídon

A kartellek keze van a dologban. 

2021. augusztus 13., 06:49

Szerző:

Hat férfi félmeztelen hulláját találták lógva az észak-mexikói Zacatecasban. A holtesteket egy hídon találták. A mexikói lapok egybehangzó véleménye, hogy szervezett bűnözői csoportok állnak a háttérben. A térségben jelenleg is két kartell háborúzik egymással. A Sinaloa kartelltől a nagy rivális a Jalisco Új Nemzedék Kartell (CJNG) akarja megszerezni azokat az útvonalakat, amelyeken a kábítószer kereskedelem zajlik. 

Júliusban tizenegy embert találtak felakasztva ugyanebben a mexikói államban. Akkor a hidak alatt. A holttestek mellett fenyegető üzenetek álltak. Idén eddig 536 ember öltek meg Zacatecas államban. 

(Kiemelt kép: illusztráció: A mexikói elnöki hivatal által közreadott felvétel a Durango és Sinaola szövetségi államokat összekötő, 1124 méter hosszú, ferdekábeles hídról a mexikói Concordiában. A hidat 403,4 méterével a világ legmagasabb kábelhídjaként hitelesítette 2012. január 5-én a Guinness World Records. (MTI/EPA/Alfredo Guerrero))

 

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.